Неустоими Пролетни Предложения от Хотел-ресторант "Еделвайс"

Кулинарните ни изкушения са тематично насочени към пролетта и нейните зелени дарове, с внимание към всеки детайл и съхранили очарованието на българската национална традиция.

Пролетта е сезонът, през който цялата природа се възражда за нов живот, а балканът се покрива с невероятна зелена окраска и ви кани да тръгнете по неговите стръмни и прохладни пътеки.
В сърцето на Стара планина, сгушен в подножието на връх Бузлуджа е разположен хотел „Еделвайс“. Заповядайте при нас, за да се насладите на нашето гостоприемство и специалните ни предложения през месец Май, които ще ви донесат невероятно пролетно преживяване за сетивата и вкусовете ви.

В нашия ресторант с класическо обзавеждане се намира и перлата на хотела ни, облицованата изцяло в състарено дърво Винарна, в която са съхранени специални сортове вина, които са гордостта на българското винопроизводство от последните десет години. А авторската ни селекция от висококачествени български вина ще удовлетвори дори и тези от вас, които са с най-изтънчен вкус.
Кулинарните ни изкушения са тематично насочени към пролетта и нейните зелени дарове, с внимание към всеки детайл и съхранили очарованието на българската национална традиция.

Май е месецът, когато из цялата Розова долина се носи аромата на уханната маслодайна роза, в планината ухае на зелен мъх и свежа трева, а ние сме подбрали специално за вас актуални за месеца вкусни специалитети, умело съчетани със селектирани Розе вина от последната реколта Rose на Винарска изба Братя Минкови.

Любителите на салатата, могат да се доверят на нашата пролетната Зелена салата, която е невероятна комбинация от крехки марулки, свежи червени репички, зелен лук и сварено яйце. Нейният вкус ще бъде идеално допълнен от Deja Vu, виното, което ще обостри сетивата ви и ще ви подготви за следващите вкусови изкушения, които сме ви подготвили.

Jamais Vu или „Никога не виждано“ е първото предложение от листата ни с майски предложения, които сме подготвили за вас.
Jamais Vu Rose в съчетание с апетитни и сочни агнешки котлети положени върху свежи аспержи и гарнирани с ментово желе, ще ви понесат към върха на кулинарната наслада, която се подчертава от лекия и ненатрапчив дъх на изключителното Розе.

Ако сте по-носталгично настроени и искате да се върнете към приятните спомени, които сте закътали дълбоко в сърцето си, то ние ви препоръчваме да се насладите на вкуса на превъзходното телешко Особуко, гарнирано с пресни зеленчуци и ризото Меланезе, поръсено с прясна гремолата, поднесено с чашата Deja Vu Rose. Комбинацията от добре изпеченото телешко месо и всяка глътка от леко и пивко вино, ще погалят сетивата ви и ще ви понесат в света на това кулинарно съвършенство с поглед отправен назад към миналото...

Ако пък искате да заложите на традиционализмът, нашето крехко агнешко печено или класическата дроб сарма, гарнирани с прясно набрани див чесън и подправки, отгледани сред свежия планински въздух и чиста природа около хотела ни, ще удовлетворят напълно вашите изисквания. А деликатното Rose, ще допълни вкуса на тези неустоими кулинарни предложения.

За десерт, залагаме на класиката – великолепна Шоколадова торта, която е добре да консумирате с Le Photograph Rose, за да завършите своето пътешествие в това кулинарно приключение, което ние сме подготвили специално за вас.

От прекрасната тераса към ресторанта ни ще можете да се насладите на красивите гледки, които ще ви предложи облечения в пролетна премяна балкан и ще ви осигури мигове на прохлада и свеж планински въздух.

За най-малките гости на хотела ни сме се погрижили със специално обзаведена стая за игри, от която те имат достъп до зелената полянка пред откритата тераса, на която те могат да се забавляват под зоркия поглед на своите родители.

Ако сте гости на красивата Розова долина и Казанлък или просто преминавате оттук, не пропускайте уникална възможност да се насладите на нашето гостоприемство и неустоимите кулинарните изкушения, които сме подготвили специално за вас. Очакваме ви!