Ресторант "Еделвайс" впечатлява с отлични телешки ястия и летни салати!

„Хората, които са си кулинари и имат опит у дома си - веднага усещат, когато ястието е приготвено с тънкостите му, с билките, с качествените продукти."

Знаете ли, че на Бузлуджа, температурата в августовските жеги е поне с 10 градуса по-ниска? И това не е единствената причина, все повече казанлъчани да избират за летните вечери прохладната тераса сред бузлуджанската зеленина на ресторант „Еделвайс“.

Хубавото вино, изисканата кухня, добрите цени, качествената храна и не на последно място – презентацията на ястията, поднесени с вкус и кулинарен талант – не останаха незабелязани от ценителите с усет, опит и предпочитания към добрия ресторант.

„Казаха ми какво да опитам, нямам нужда от меню! Телешките шишчета!“ – казанлъшките гастрономи вече са заформили кръг от почитатели на ресторанта. Разчуло се е, че телешкото месо, което се предлага в „Еделвайс“ е специално доставяно. Телешкото бонфиле за шишчетата с билки е истинско прясно бонфиле. Телешките кюфтенца също са приготвени от смляна на място в ресторанта кайма, разкриват секретите си собствениците на ресторанта - семейство Неби.

„Хората, които са си кулинари и имат опит у дома си - веднага усещат, когато ястието е приготвено с тънкостите му, с билките, с качествените продукти. Усещат и разбират, че ние полагаме грижа за това, което поднасяме в чиниите на гостите си. И как го поднасяме. Красивата презентация също е много важна. Може да е нещо малко на пръв поглед, но това допълва удоволствието от храната,“ споделя Мелиха Неби.

Летните месеци са време и за по-разхлаждащи допълнения в менюто. Като своя любима за сезона салата, екипът на ресторант „Еделвайс“ приготвя и препоръчва салата „Санторини“ - с патладжан и овче сирене, домашен босилек и качествено песто.

„Капрезе“-то  с моцарела, домати, босилек и песто също е от „капризните“ летни салати. Макар и почти във всички ресторанти вече да се предлага наред с „Шопска“-та,  тънкостите в „Капрезе“ си остават в качеството на продуктите - до последната капчица зехтин. И в презентацията.  „Нашата Капрезе е с истински слънчеви домати, а босилекът е от моята градина,“ с усмивка разказва Мелиха.

Ресторант „Еделвайс“ препоръчва и своята „Балканска салата“ –  печена зелена чушка с копър и чесън и биволско сирене. А как само й върви на Балкана изстудена чаша златна ракия или хубав Совиньон блан с лунен цвят!

За сезона, ресторант „Еделвайс“ препоръчва Le Photographe (Sauvignon Blanc), или Ронгопай – Нова Зеландия, също „4 FRIENDS“ (совиньон блан) на бутикова изба TODOROFF, разбира се и White Stallion (Chardonnay & Viognier & Sauvignon Blanc) на Angelus Estate.

А за телешките шишчета и кюфтенца, великолепно за сезона е розето. Искрящият цвят и фин вкус на  Minkov Brothers „Jamais Vu“ (Rose) са перфектният избор.


За десерт – Френска селска торта - домашно приготвена с цедено кисело млако и сладко от боровинки.

Ресторантът „Еделвайс“ работи в четвъртък, петък, събота и неделя до 24.00 часа.

Заповядайте!